Hvordan virker rabatter og bonuser?

Ditt kredittkort kan brukes til mye mer enn enkel og trygg betaling på tusenvis av fysiske og online butikker samt kontantuttak i både Norge og utland. Langt de fleste selskaper gir deg nemlig en rekke ekstra fordeler i tillegg, ofte i form av rabatter og bonuser på diverse varekjøp og tjenester.

Har du valgt det helt riktige kortet for dine behov, og klarer du å utnytte disse fordeler riktig, da kan du i siste ende spare veldig mye penger på å gjøre bruk av disse rabatter og bonuser. Vi hjelper deg til å forstå hvordan det fungerer i praksis, og hvordan du kan spare penger på ditt kredittkort i hverdagen.

Bruk kredittkortet til betaling og få rabatt

De forskjellige banker og selskaper kan sette på veldig mange ulike fordeler og rabatter på kortet. Noe av det mest brukte er rabattordninger på drivstoff og reiser, men det kan også være til restaurantbesøk, klær, alle varekjøp, biler eller noe helt annet.

Uansett hva rabatten gis til, så gjelder det for deg som kunde om å velge et kredittkort som har noen relevante rabatter og bonusordninger for deg, og om å gjøre bruk av de i hverdagen slik at du sparer penger på det du ofte kjøper.

Det finnes forskjellige måter i gi disse rabatter og bonusordninger på. I noen tilfeller kan det fungere slik at prisen automatisk blir redusert på selve butikken eller nettsiden når du har et kredittkort fra det pågjeldende selskapet. Slik får du rabatten helt umiddelbart. En annen metode som ofte brukes er cashback.

Cashback

Cashback er et uttrykk som brukes når du får tilbake en viss prosentdel av det betalte beløpet. Kredittselskapet fører tilbake andelen, f.eks. 5%, etter en kort periode. Slik får du altså rabatt på spesifikke varekjøp, men med litt forsinkelse.

Noen kredittselskaper har en liten cashback på alle varekjøp, andre på kjøp innen en viss bransje, og andre på helt spesifikke tjenester og varekjøp.

Se mer om kredittkort med cashback her.

Bonusordninger

En annen ordning som ofte brukes, men som egentlig ikke er en rabatt, er såkalte bonusordninger eller bonuspoeng. Her tjener du opp poeng hver gang du bruker kortet, enten på alle kjøp eller på spesifikke ting, f.eks. alt innen reiser eller drivstoff. Du får kanskje 100 poeng per 1000 kr, og så kan du spare opp disse poeng på din konto.

Poengene kan du da bruke senere til forskjellige ting. Det kan eksempelvis være kjøp fra samme selskap som bonusordningen finnes for, eller det kan være at du kan bruke poengene til noe helt annet. Det varierer veldig fra selskap til selskap, og derfor er det viktig alltid å lese vilkårene nøye.

Ovenstående er selvfølgelig bare eksempler som hyppigt ses, men les alltid vilkår og betingelser for å se dine spesifikke rabatter og bonusordninger, og for å sette deg inn i hvordan du får størst mulig glede av de i hverdagen.

Kun ved bruk av kortet

En viktig ting å understreke er, at du kun kan få rabatter, bonuspoeng og fordeler når du egentlig bruker ditt kredittkort. Du må altså betale for reisen, middagen, drivstoffet osv. med ditt kredittkort for at rabatten blir registrert eller poengene blir tjent opp.

Derfor bør du alltid ha med deg kredittkortet ditt for å utnytte de små tilbud og fordeler i hverdagen, og så du aldri går glipp av store besparelser. Det samme gjelder selvfølgelig dersom du kjøper varer eller bestiller en reise på nett – du får kun glede av fordeler og rabatter dersom du bruker det pågjeldende kredittkortet.

Best Exchanges

Instabank har på kort tid markert seg som en betydelig aktør i det nordiske lånemarkedet, med over 85 000 kunder.

Ferratum er en av de mange aktørene i markedet for forbrukslån i Norge.

Savner du å ha bedre kontroll og overblikk over din egen økonomi? Da kan uScore kanskje være løsningen for deg - akkurat som den har vært for de over 770.000 andre nordmenn som så langt har benyttet seg av verktøyet.