Kryptovaluta blir stadig enklere å omsette med nytt kredittkort

Det er ingen tvil om at kryptovaluta lenge har vært et populært, men spekulativt betalingsmiddel på nett. Vi ser fortsatt frem til dagen der man kan benytte seg av Bitcoin, Ripple, Litecoin og andre valutaer på lik linje med den norske kronen og Euro for å handle på butikken. Imidlertid ser det ut som denne dagen har kommet et viktig skritt nærmere.

Crypto.com har nemlig lansert sitt eget Visa kredittkort som gjør det mulig for deg å benytte verdien av din kryptowallet som kredittkort. Dette betyr i praksis at du kan ta ut verdier i en minibank, eller benytte kortet ditt på en rekke plattformer som Expedia, Netflix, Spotify og AirBnB.

Kryptovaluta som betalingsmetode

Lenge har det å kjøpe Bitcoin blitt ansett som en langsiktig investering med muligheter for avkastning, men nå åpner det seg stadig flere bruksområder for slike kryptovalutaer. Når Crypto.com nå har lansert det første kredittkortet som tar utgangspunkt i kryptovaluta verdier, er det bare et tidsspørsmål før andre vil gjøre det samme.

 

Dette betyr at vi raskt vil se flere spennende muligheter for hvordan man kan benytte denne digitale valutaen både av, og på skjermen. Tidligere har man kun benyttet kryptovaluta til betaling på digitale plattformer som meta universet og nettcasinoer, men med et fysisk kort åpner det seg en rekke nye muligheter. Nå kan man benytte de samme verdiene på butikken, bensinstasjoner og en rekke andre fysiske kontaktpunkter.

Hvordan kan man få et krypto kredittkort?

I dag benytter selskaper som crypto.com seg av forhåndsbetalt teknologi når de utsteder et kryptokort. Dette betyr i praksis at du benytter dine bitcoin eller andre kryptovalutaer til å laste opp et beløp på kortet ditt. Deretter vil dette gi muligheten til å bruke kortet akkurat som et vanlig bankkort der Visa er godkjent betalingsmetode.

 

Det som gjør at forhåndsbetalte kryptokort fungerer som et vanlig kredittkort er at du kan bruke verdier fra din krypto lommebok til å laste opp verdier på kortet. Imidlertid kan du også benytte vanlig bankoverføring eller et annet kredittkort dersom dette er ønskelig, men det er nettopp muligheten til å bruke kryptovaluta som gjør disse kortene så interessante.

 

For deg som ønsker å benytte dette kortet er det viktig å kjenne til vekslingsratene mellom fiat og kryptovaluta. Her kan det være mye penger å spare ved å veksle fra kryptovaluta når de har nådd høye verdier, slik at du får mer penger tilbake for din krypto. Fordelen med et slikt kort er også at du kan beholde verdiene på kortet så lenge du måtte ønske, men da bør du også kjenne til at det ikke er noen løpende renteavkastning på beløp som oppbevares på kortet ditt.

Oppsummert

Med introduksjonen av kreditt- og betalingskort knyttet til kryptovalutaer har blockchain teknologien tatt et viktig steg i riktig retning. Dette betyr at vi raskere kan oppnå fullverdig implementering av disse valutaene som betalingsmetode for vanlige gjøremål. En annen positiv effekt av dette er at økt omsetning kan føre til en stabilisering av kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum på lik linje med sentraliserte fiat valutaer.

Best Exchanges

Instabank har på kort tid markert seg som en betydelig aktør i det nordiske lånemarkedet, med over 85 000 kunder.

Ferratum er en av de mange aktørene i markedet for forbrukslån i Norge.

Savner du å ha bedre kontroll og overblikk over din egen økonomi? Da kan uScore kanskje være løsningen for deg - akkurat som den har vært for de over 770.000 andre nordmenn som så langt har benyttet seg av verktøyet.