Lån uten etableringsgebyr

[et_pb_section fb_built=»1″ admin_label=»section» _builder_version=»3.22″][et_pb_row admin_label=»row» _builder_version=»3.25″ background_size=»initial» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat»][et_pb_column type=»4_4″ _builder_version=»3.25″ custom_padding=»|||» custom_padding__hover=»|||»][et_pb_text admin_label=»Text» _builder_version=»4.9.4″ background_size=»initial» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» hover_enabled=»0″ sticky_enabled=»0″]

Når du tar opp et forbrukslån, så må du betale en viss rente for å ha pengene. Men det finnes også ofte noen gebyrer som kan gjøre den samlede kostnaden høyere.

Her ser vi nærmere på etableringsgebyret og mer spesifikt på dine muligheter for å ta opp et forbrukslån uten etableringsgebyr.

Finnes forbrukslån uten gebyr?

Det korte svaret på spørsmålet er nei. Når du innhenter tilbud på forbrukslån vil du se noen gebyrer, og en av disse er etableringsgebyret (oppstartsavgiften). Det ligger som regel mellom 900 og 950 kr. avhengig av hvilken långiver du velger.

I oversigten her kan du se hvilke gebyrer, lånebeløp og renter de forskjellige selskapene har:

Så er du på utkikk etter et lån uten etableringsgebyr, da bør du være oppmerksom på at du reduserer dine muligheter og at dette typisk ikke er mulig. Motsatt er det ikke så avgjørende når du trenger å finne et billig lån over mange år.

I motsetning til forbrukslån, er det faktisk mulig å ta ut et gebyrfritt kredittkort. Du kan finne et gebyrfritt kredittkort her.

Hva er etableringsgebyr?

Etableringsgebyret er et gebyr som settes på kreditt eller lån. Dette gebyret betales i oppstarten av låneperioden som en engangskostnad, men kan likevel ha en stor betydning for de samlede kostnader. Det gjelder spesielt ved de mindre beløp, fordi et etableringsgebyr på 900 kr. vil ha større betydning ved et lån på 5000 kroner enn ved et på 200.000 kr.

Samtidig skal du regne med å betale et såkalt termingebyr ved mange selskaper, som altså er et mindre beløp som betales for hver termin i hele perioden.

Oppstartsavgiftens størrelse vil variere

Som nevnt tidligere, så er det forskjell på gebyrets størrelse hos de forskjellige selskaper. Det kan også være avhengig av lånebeløpets størrelse, der de større beløp oftest har et høyere etableringsgebyr. Så vil du ha et litt større marked å velge mellom, da bør du kanskje se etter et lavt etableringsgebyr fremfor ingen gebyrer.

Da har du flere muligheter når det gjelder antallet av selskaper, men også i forhold til beløpets størrelse. Husk også på at oppstartavgiftens betydning for de samlede kostnader ikke er like stor ved høye beløp fordi det nettopp er en engangskostnad.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Best Exchanges

Instabank har på kort tid markert seg som en betydelig aktør i det nordiske lånemarkedet, med over 85 000 kunder.

Ferratum er en av de mange aktørene i markedet for forbrukslån i Norge.

Savner du å ha bedre kontroll og overblikk over din egen økonomi? Da kan uScore kanskje være løsningen for deg - akkurat som den har vært for de over 770.000 andre nordmenn som så langt har benyttet seg av verktøyet.