Kredittkort uten valutapåslag

Instabank tror på å utfordre etablerte normer og finne nye smartere måter å gjøre ting på.

9.8

uScore gir deg muligheten for å selv sjekke kredittscoren din og samtidig få forklart hvorfor den er så viktig for økonomien din.

9.5

Med Ferratums fleksible lånemuligheter gjennom deres "Fleksikreditt" - som gir deg en pengebuffer som du kan bruke ved behov - har de blitt et populært valg for mange som trenger økonomisk støtte på kort varsel.

9.5

Alle kredittkort og vanlige bankkort i Norge har valutapåslag. Men hva betyr det egentlig, og hvor mye må du betale? Dette forsøker vi å gi deg svar på i denne artikkel. Samtidig gir vi deg tips til, hvordan du kan unngå dette skjulte gebyret, slik at du kan spare penger, når du reiser eller handler i utlandet.

Kort med valutapåslag

Det er kanskje ikke alle som vet det, men valutapåslag finnes faktisk på alle bankkort. Det gjelder for både kredittkort og debetkort, og det gjelder for alle norske banker. Derfor kan du altså ikke unngå å få et kort med dette gebyret, når du skal ha et norsk kort.

Unngå de skjulte avgifter

Når du handler i utlandet og betaler med norsk kort, da pålegges du valutapåslag. Og det gjelder faktisk uansett, om du handler på nett og bestiller varer hjem fra utlandet, eller om du handler i et annet land på en reise. Gebyret blir lagt til med en gang, du handler i en annen valuta enn norske kroner. For langt de fleste norske banker er det snakk om 1,75% av beløpet. Og du kan desverre ikke unngå det ved å bruke et annet kort, fordi valutapåslag som sagt finnes på alle norske bankkort og debetkort.

En løsning er, at du veksler til den lokale valuta, før du handler. Dette er selvfølgelig bare en mulighet, dersom du er i det pågjeldende land. Ofte vil du spare penger på å velge denne løsningen fremfor å betale med ditt norske kort og medregne valutapåslag. Et godt råd er alltid å regne ut beløpet for begge muligheter.

Det gjør du ved å regne ut prisen MED avgiften: Pris i lokal valuta x valutakurs x (1+valutapåslag)

Valutapåslag vil oftest være 0,0175. Det er alltid smart å utregne prisen, sånn at du kan sikre deg, at utsalgsstedet trekker det riktige beløpet. Oftest vil det lønne seg å betale i lokal valuta, men ved større beløp bør du alltid regne ut forskjellen for å være sikker. Ved å betale i lokal kurs sikrer du deg også mot dårlig vekslingskurs hos utsalgsstedet.

Hva er valutapåslag?

Nå vet du, hvordan du ka unngå valutapåslag. Men hva er det egentlig, og hvorfor finnes det? Kort sagt er det et gebyr, banken tar, når du handler i en annen valuta enn norske kroner. Du betaler for, at banken må foreta en omregning fra den valutaen, du har på din konto, til den som selgeren krever. De fleste norske betalingskort har ingen andre gebyrer på varekjøp i utlandet, men valutapåslaget kommer altså i tillegg til eventuelle andre gebyrer.

Langt de fleste banker har et fast gebyr på 1,75%. Det er altså 1,75% av det beløpet, du skal betale. Få banker har et høyere valutapåslag på for eksempel 1,85% eller 2%.

Valutapåslag er altså et ‘skjult’ gebyr, som de fleste glemmer, når de handler i utlandet. Oftest lønner det seg å veksle penger på forhånd og betale i lokal valuta, fordi dette blir billigere enn prisen inklusiv påslag. Er det snakk om større beløp, da er det verdt å bruke tid på å regne ut prisforskjellen mellom de to alternativer. Vær oppmerksom på, at det også kan være gebyrer på for eksempel å ta ut penger i minibank i utlandet, så dette må du ha med i regnestykket.

Best Exchanges

Instabank har på kort tid markert seg som en betydelig aktør i det nordiske lånemarkedet, med over 85 000 kunder.

Savner du å ha bedre kontroll og overblikk over din egen økonomi? Da kan uScore kanskje være løsningen for deg - akkurat som den har vært for de over 770.000 andre nordmenn som så langt har benyttet seg av verktøyet.

Ferratum er en av de mange aktørene i markedet for forbrukslån i Norge.