Til hvis vaskemaskinen plutselig går i stykker, eller denne måneds inntekt ble lavere enn forventet.
Men hvordan fungerer egentlig Ferratum, og hva bør du vite, hvis du vurderer å bruke dem som låneleverandør? I denne anmeldelsen går vi gjennom de viktigste aspektene ved Ferratum, inkludert deres lånemuligheter, vilkår og betingelser, sånn at du kan ta en informert beslutning.

Om Ferratum

Ferratum ble grunnlagt i 2005, er en del av Multitude Gruppen, har hovedkontor i Helsinki og finnes etter hvert i 15 forskjellige land. Selskapet tilbyr en rekke finansielle tjenester, men er spesielt kjent for sine fleksible forbrukslån med fleksibel kreditt – det de kaller «Fleksikreditt». Hos Ferratum kan du låne opptil 50.000 kroner med Fleksikreditt. Dette produktet gir deg en buffer hvor du kan låne penger etter behov, betale tilbake i ditt eget tempo, og kun betale renter på det beløpet du faktisk bruker.

Lånemuligheter med Ferratum

Ferratum tilbyr Fleksikreditt, som (motsatt almindelige forbrukslån) fungerer som en rammekreditt der du kan låne opptil 50.000 kroner når du trenger det. Med Fleksikreditt kan du bruke penger fra kredittrammen når det passer deg, og du betaler bare renter for den summen du faktisk har brukt. Dette gir stor fleksibilitet og kan være en god løsning for uforutsette utgifter eller mindre investeringer.

Lånebeløp og renter

Ferratum tilbyr lån fra 1.000 kroner opp til 50.000 kroner og renten på disse lånene varierer basert på kundens kredittvurdering. I utgangspunktet er vilkårene som følger: Nominell rente på 39,97% og effektiv rente på 48,17%. Men den endelige nominelle renten er individuell og vil bli informert om i et eventuelt lånetilbud. Det er viktig å merke seg at renten på denne slags låneprodukter kan variere betydelig og du bør som kunde alltid huske å sette deg godt inn i de spesifikke vilkårene for lånet du søker om.

Krav til et lån

For å søke om lån hos Ferratum må du oppfylle følgende krav:

 • Du må være minst 20 og maks 70 år gammel.
 • Du må ha en norsk adresse.
 • Du må ha en aktiv e-postadresse og norsk mobiltelefonnummer.
 • Du må ha en bankkonto i Norge og BankID.

Låneprosess og tilbakebetaling

Låneprosessen hos Ferratum er enkel og brukervennlig. Du starter med å fylle ut en søknad på deres nettside, hvor du angir ønsket lånebeløp og gir nødvendige personopplysninger. Søknaden behandles raskt, og du får som regel svar innen få minutter. Hvis søknaden din blir godkjent, kan du få pengene utbetalt til kontoen din samme dag eller neste virkedag. Vær oppmerksom på at søknader bare kan sendes elektronisk og vil bli vurdert automatisk, basert på en kredittsjekk.

Tilbakebetalingen av lånet skjer månedlig, og du kan velge å betale tilbake hele beløpet eller bare minimumsbeløpet som kreves. For Fleksikreditt betaler du kun renter for det beløpet du har brukt.

Fordeler og ulemper

Når det gjelder å vurdere Ferratum, er det viktig å se på både fordeler og ulemper for å få et fullstendig bilde.

Fordeler med Ferratum

 • Stor fleksibilitet hvor du bare betaler for det du bruker
 • Fleksible lånebeløp opptil 50.000 kroner
 • Ingen krav til å kunne stille sikkerhet
 • Rask behandling og utbetaling av lån
 • Uforpliktende søknadsprosess
 • Mulighet for fleksibel tilbakebetaling med Fleksikreditt
 • Mulighet for tidlig tilbakebetaling eller å innfri lånet når du vil uten ekstra kostnader

Ulemper med Ferratum

 • Høye effektive renter
 • Ingen manuelle vurderinger for lån
 • Ingen fysiske kontorer for personlig rådgivning
 • Begrenset låneinformasjon på nettsiden

Lånebetingelser og andre kostnader

Ferratum opererer med klare lånebetingelser og det er viktig at du setter deg inn i og forstå disse før du opptar et lån. Det er viktig å være bevisst om at den effektive renten variere og kan være høyere enn i låneeksemplene. Det er også viktig å være klar over eventuelle gebyrer som etableringsgebyr og termingebyr, som kan påvirke den totale kostnaden av lånet.

Kvaliteter og særtrekk

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene til Ferratum er deres fleksibilitet med Fleksikreditt. Denne typen kreditt gir låntakere muligheten til å ha en reserve på opptil 50.000 kroner som kan brukes ved behov, for eksempel ved uforutsette utgifter. Ferratum har også en enkel, rask og gjennomdigitalisert søknadsprosess, noe som gjør det enkelt å søke om lån når som helst uten å skulle forholde seg til fysiske papirer.

Kundeservice og støtte

Ferratum tilbyr god kundeservice med flere tilgjengelige kanaler for support. Du kan nå dem via telefon, e-post eller livechat på nettsiden deres. Kundeserviceteamet er kjent for å være hjelpsomme og raske til å svare på spørsmål, noe som gir en ekstra trygghet for låntakere.

Vanlige spørsmål

Er Ferratum sikkert?

Ja, Ferratum er sikkert å bruke. De benytter moderne sikkerhetsteknologier for å beskytte de personlige opplysningene dine og har en tydelig personvernpolicy.

Hva er Ferratum bank?

Ferratum Bank er en del av Multitude Gruppen og tilbyr finansielle tjenester i flere europeiske land. De opererer under strenge reguleringer og er underlagt tilsyn av relevante finansmyndigheter.

Er Ferratum et pålitelig alternativ for raske lån?

Ja, Ferratum er et pålitelig alternativ for raske lån. Så lenge du sørger for å sette deg godt inn i vilkårene og den effektive renten, kan Ferratums Fleksikreditt være et godt valg for deg som tr

Best Exchanges

Instabank har på kort tid markert seg som en betydelig aktør i det nordiske lånemarkedet, med over 85 000 kunder.

Ferratum er en av de mange aktørene i markedet for forbrukslån i Norge.

Savner du å ha bedre kontroll og overblikk over din egen økonomi? Da kan uScore kanskje være løsningen for deg - akkurat som den har vært for de over 770.000 andre nordmenn som så langt har benyttet seg av verktøyet.

Ferratum
9.5/10