Fordeler og ulemper ved å ruke et kredittkort

De aller fleste vet nok hva et kredittkort er, og mange velger også å ruke et daglig. Det har raskt blitt en utrolig populær måte å handle på, og det byr på en rekke fordeler. Noen kort gir deg tilbud på saker og ting, og du har også mulighet til å betale med kreditt, som blir nødvendig for noen innimellom.

Likevel er det viktig å være obs på noen av ulempene, eller fallgruvene som finnes når man bruker et kredittkort. Mange klarer seg nemlig helt fint med dette betalingsmetoden, mens andre sliter med å følge retningslinjene. Her får du en liten oversikt over noen fordeler og ulemper ved å bruke et kredittkort, slik at du selv kan vurdere om du skal skaffe deg ett eller ikke.

Fordelene

La oss aller først ta en titt på noen av de mange fordelene som kommer med et kredittkort. Hvis disse ser ut til å passe deg, så søk om kredittkort på nett. Det er raskt og enkelt å gjennomføre, og du får kredittkortet ditt etter kort tid.

Rabatter med kredittkort

En av fordelene som er grunnen til at mange velger kredittkort, er at man kan få rabatter på enkelte varer. Noen kredittkort gir deg ekstra rabatt på drivstoff, som kommer godt med i hverdagen. De kan også gi deg tilbud på opplading av bil og kjøp på bensinstasjon. Hvis man er ofte ute og flyr så kan et kredittkort som tjener SAS Eurobonus-poeng være fristende. Når du leier en bil kan et kredittkort også gi deg egenandelforsikring, og du kan prismatche enkelte varer.

Rentefri kreditt

Å betale med kredittkort er som å ta opp et lite lån. Når man betaler med kreditt bruker man nemlig penger man egentlig ikke har, men som banken tilbyr deg som bruker av kredittkort. Man er vant med at lån kommer med rentekostnader, men det er det nødvendigvis ikke med kredittkort. Når man bruker kredittkort vil man få en faktura på det man har brukt, og dersom du betaler denne før den forfaller, så låner du penger rentefritt, altså at du slipper å betale renter på det du har brukt.

Delbetaling

Det finnes også andre metoder for betaling av kreditten du har brukt. Når du mottar fakturaen kan du enten velge å betale alt med en gang, for å få rentefri kreditt, eller du kan velge en delbetaling. Dette kan komme godt med dersom du har uforventede utgifter, som det haster å få betalt.

Ulempene

Når det kommer til ulempene med å bruke et kredittkort, så handler de aller mest om egen begrensning. Når man betaler med kreditt så har man muligheten til å bruke penger man egentlig ikke har, og som skal betales tilbake. Etterkant. Det fungerer som et lite lån, og man betaler normalt tilbake det man har brukt en gang i måneden.

Dette kan, som nevnt tidligere, by på en rekke fordeler, men dersom man ikke betaler tilbake, så er det dyrt å eie et kredittkort. Det er nemlig høye renter om du ikke har muligheten til å bemanne det du har brukt i kreditt, og noen opplever å havne i en gjeldssituasjon som etterfølge av uforsvarlig bruk av kredittkort.

Et kredittkort kan med andre ord være en god løsning for deg som har styr på egen økonomi, og som klarer å være realistisk med utgifter. Tilbud og rabatter gjør det lønnsomt for mange å betale med kredittkort, men kun om man har mulighet til å tilbakebetale alt man bruker. Før du skaffer deg et kredittkort bør du sjekke ut ulike kort, slik at du finner det som passer deg og dine behov best.

Best Exchanges

Instabank har på kort tid markert seg som en betydelig aktør i det nordiske lånemarkedet, med over 85 000 kunder.

Ferratum er en av de mange aktørene i markedet for forbrukslån i Norge.

Savner du å ha bedre kontroll og overblikk over din egen økonomi? Da kan uScore kanskje være løsningen for deg - akkurat som den har vært for de over 770.000 andre nordmenn som så langt har benyttet seg av verktøyet.