Bankens mål er å gjøre bankopplevelsen så enkel, smidig og ukomplisert som mulig for kundene sine. Med en moderne og brukervennlig plattform, tilbyr Instabank en rekke finansielle tjenester som inkluderer både lån og sparing og deres sterke fokus på digitalisering og gode kundeopplevelser, har raskt gjort dem til et populært valg hos norske bankkunder. Med en score på 4,6 på Trustpilot er det tydelig at kundene er tilfredse – men hva mer presist er det som har gjort Instabank så populær blant norske forbrukere? Først la oss først se litt nærmere på hva Instabank egentlig er.

Om Instabank

Instabank kaller seg Nordens utfordrerbank og ble etablert som en heldigital bank høsten 2016. Siden da har banken vokst i popularitet ved å tilby enkle og tilgjengelige finansielle løsninger. Bankens hovedkontor ligger i Oslo, og tjenestene deres er skreddersydd for å møte behovene til den moderne forbrukeren. Instabank vil gjerne være banken kundene ønsker i tillegg til sin hovedbank og som kan muliggjøre ting, som ikke ellers ville være oppnåelig for kundene.
Instabank lar deg for eksempel låne opptil 10 millioner med sikkerhet i bolig – til en lavere rente enn hva du ville kunne få med et forbrukslån. Dette gjør det mulig for kunder å kunne refinansiere dyrere gjeld eller finansiere store prosjekter.

Lånemuligheter med Instabank

Instabank tilbyr flere typer lån til sine kunder, inkludert forbrukslån, refinansieringslån og boliglån. Forbrukslån hos Instabank er fleksible og kan brukes til ulike formål som bilkjøp, oppussing av bolig eller uforutsette utgifter. Refinansieringslån er ideelle for de som ønsker å samle flere dyre lån til ett lån med bedre betingelser. Lån med sikkerhet hos Instabank gir muligheten til å låne større beløp med sikkerhet i eiendom – som kan være gunstig for store investeringer, som f.eks kjøp av en fritidsbolig.

Krav for å ta opp lån hos Instabank

For å søke om lån hos Instabank, må søkeren oppfylle visse grunnleggende krav. Man må være fyldt 23 år, ha en fast inntekt (en bruttoinntekt på minimum 250 000 kroner i året) og ingen betalingsanmerkninger. I tillegg må den samlede gjelden din ikke være mer enn 5 ganger din bruttoinntekt og du må ha mulighet til å håndtere en renteøkning på 5 prosentpoeng på den samlede gjelden din. Instabank gjør en grundig kredittvurdering av alle søkere for å sikre at de har økonomisk kapasitet til å betjene lånet.

Lånebeløp og renter

Instabank tilbyr lånebeløp fra 5.000 kroner opp til 500.000 kroner for forbrukslån uten sikkerhet. Mens du med lån med sikkerhet vil kunne låne opptil 10 millioner kroner. Renten varierer avhengig av søkerens kredittscore og økonomiske situasjon og starter fra 7 % nominell rente. Effektiv rente vil variere basert på lånets størrelse og nedbetalingstid. Lån med sikkerhet har en lavere rente sammenlignet med forbrukslån, noe som gjør det attraktivt for større lånebeløp.

Fordeler og ulemper

Her er en oversikt over hva som er bra og hva som kan være mindre gunstig med Instabank:

Fordeler med Instabank

  • Høy lånegrense: Muligheten til å låne opptil 10 millioner med sikkerhet i bolig.
  • Enkel digital søknadsprosess: Hele prosessen kan gjøres digitalt, raskt og enkelt.
  • Raske svar: Kjappe tilbakemeldinger på lånesøknader.
  • Fleksible lånealternativer: Tilbyr både forbrukslån, refinansiering og boliglån.
  • Ingen krav til sikkerhet for forbrukslån: Mulig å få lån uten å stille sikkerhet.

Ulemper med Instabank

  • Alderskrav: Må være minst 23 år for å søke om lån.
  • Ingen betalingsanmerkninger tillatt: Strenge krav om økonomisk historikk.
  • Varierende rente: Renten varierer basert på kredittscore og kan bli høy for noen.
  • Begrenset personlig rådgivning: Hovedsakelig en digital plattform, noe som kan være en ulempe for dem som foretrekker grundig veiledning og personlig kontakt.

Lånebetingelser og andre kostnader

Instabank er transparent om sine betingelser og kostnader. For forbrukslån er det ingen etableringsgebyr, men det kan påløpe termingebyr på 50 kroner per måned. Ved forsinket betaling påløper det forsinkelsesrente og purregebyr. Boliglån har gunstige vilkår, men det er viktig å være oppmerksom på alle gebyrer og kostnader som kan oppstå underveis. Som kunde bør du derfor alltid sørge for å lese nøye gjennom låneavtalen før signering.

Kvaliteter og særtrekk

Instabank skiller seg ut med sitt fokus på brukervennlighet og digitalisering. Bankens nettplattform og mobilapp gjør det enkelt for kundene selv å holde oversikt over deres lån, søke om nye lån, og utføre andre banktjenester. Brukeropplevelsen er designet for å være intuitiv, med enkel navigasjon og tydelig informasjon. Instabank får ofte gode tilbakemeldinger for kundevennligheten.

Kundestøtte og service

Instabank tilbyr god kundestøtte både via telefon, mail eller chat-funksjon, hvis man skulle ha spørsmål til prosessen. Kundeservicen er kjent for å være hjelpsom og rask til å svare på spørsmål og skiller seg også ut med bransjens lengste åpningstider. For dem som foretrekker selvbetjening, er det også omfattende informasjon tilgjengelig på bankens nettsider, inkludert vanlige spørsmål og svar.

Vanlige spørsmål

Og apropos spørsmål og svar – hvis du fremdeles har spørsmål om Instabank du mangler å få svar på, så kan du kanskje finne dem her:

Er Instabank trygt?

Ja, Instabank er en trygg bank som er underlagt tilsyn fra Finanstilsynet. Banken bruker avansert teknologi for å sikre kundedata og transaksjoner, noe som gir trygghet for kundene.

Hvem står bak Instabank?

Instabank er en norsk bank etablert av en gruppe erfarne bankfolk med bred kompetanse innenfor finans. Banken er registrert i Brønnøysundregistrene og har solide finansielle rammer.

Når overføres penger Instabank?

Pengene overføres raskt etter at lånesøknaden er godkjent. I de fleste tilfeller vil midlene være tilgjengelige på kundens konto i løpet av få virkedager.

Best Exchanges

Instabank har på kort tid markert seg som en betydelig aktør i det nordiske lånemarkedet, med over 85 000 kunder.

Savner du å ha bedre kontroll og overblikk over din egen økonomi? Da kan uScore kanskje være løsningen for deg - akkurat som den har vært for de over 770.000 andre nordmenn som så langt har benyttet seg av verktøyet.

Ferratum er en av de mange aktørene i markedet for forbrukslån i Norge.

Instabank
9.8/10