Det er nemlig sånn at alle norske banker er pålagt å kredittsjekke deg før de eventuelt gir deg et lån. Bankene bedømmer deg altså basert på kredittdataene dine, uten at du selv aner hva dette grunnlaget de bedømmer deg på er. Det uScore gjør, er rett og slett at de viser deg denne dataen – sånn at du selv får innsikt, overblikk og kontroll over din egen økonomiske situasjon.

I denne anmeldelsen skal vi dykke ned i hva uScore kan brukes til, hvordan det er mulig at det kan være gratis, og hvor trygt det egentlig er.

Hva er uScore?

uScore er en helnorsk, raskt voksende fintechaktør som ønsker å gjøre det enklere for folk flest å få kontroll på egne data. Dette gjør de via en tjeneste på nettet – uScores hjemmeside – som gir deg tilgang til din egen kredittinformasjon. Dette inkluderer blant annet kredittscoren din, en oversikt over den samlede gjelden din og informasjon om eventuelle betalingsanmerkninger du skulle ha.

En av de mest attraktive funksjonene med uScore er at du kan gratis selv sjekke kredittscoren din. Dette gir deg en unik mulighet til å forstå hvordan långivere og andre finansinstitusjoner ser på din kredittverdighet, og hva du eventuelt kan gjøre for å forbedre den. Når du er medlem vil uScore aktivt overvåke kredittscoren din – og gi deg regelmessige varsler om eventuelle endringer.
Utover tilgangen til din egen kredittscore, lar uScore deg overvåke din økonomiske situasjon, og kan til og med varsle deg om potensielle ID-tyverier. Du vil også motta personaliserte økonomiske råd og tilbud.

Dette kan du bruke uScore til

Gjennom uScore kan du enkelt få innsikt i din egen økonomiske situasjon og ta grep for å forbedre den.

Forstå kredittscoren din

Din kredittscore er en tallverdi som reflekterer din økonomiske tillit og er med til å avgjøre hvilke lån du kan få og til hvilken rente. uScore gir deg innsikt i hvordan denne scoren beregnes, og hva som påvirker den. Dette inkluderer faktorer som betalingshistorikk, gjeldsbelastning, lengden på din kreditt historikk, og nylige kredittforespørsler. Ved å forstå disse faktorene og hvorfor du har nettopp den kredittscoren du har, kan du selv ta konkrete skritt for å forbedre din egen kredittscore, noe som kan føre til bedre lånebetingelser og lavere renter.

Kredittsjekk deg selv

En av de mest nyttige funksjonene til uScore er muligheten til å foreta en kredittsjekk av deg selv. Dette gir deg en detaljert rapport over den økonomiske situasjonen din, inkludert eventuelle betalingsanmerkninger og kredittkortsaldoer. På denne måten kan du selv holde seg oppdatert på egen økonomi og å fange opp eventuelle feil eller uoverensstemmelser i kredittinformasjonen din.

Se din samlede gjeld

Med uScore kan du få en komplett oversikt over all gjelden din. Dette inkluderer boliglån, billån, studielån og kredittkortgjeld. Du kan også velge å innhente gjeldsopplysningene dine og få disse analysert. uScore viser deg hvilke lån du har, hvilke av disse du eventuelt bør kvitte deg med, samt hvordan du kvitter deg med dem. Å ha denne informasjonen gjør det enklere å få en helhetlig forståelse av den økonomiske situasjonen din og kan hjelpe deg med å lage en plan for å redusere gjelden over tid.

Se om du har betalingsanmerkninger

Betalingsanmerkninger kan ha stor innvirkning på kredittverdigheten din. Gjennom uScore kan du enkelt se om du har noen slike anmerkninger registrert på deg. Ved å være klar over disse anmerkningene kan du ta tak i dem tidlig og arbeide for å få dem fjernet, noe som igjen kan forbedre din kredittscore.

Bruk uScore gratis

uScore synes ikke det er greit at privatpersoner må betale for å se deres egene data. Derfor tar uScore kostnaden for deg, slik at du kan kredittsjekke deg selv gratis. Men hvordan er det mulig at de kan tilby dette gratis, spør du kanskje.

Hvordan kan uScore være gratis å bruke?

Svaret på dette ligger i deres forretningsmodell. uScore samarbeider med ulike finansinstitusjoner og långivere. Når brukere av uScore benytter seg av tilbud fra disse partnerne, mottar uScore en provisjon. Dette gjør det mulig for dem å tilby sin grunnleggende tjeneste uten kostnad for brukerne.

Sikkerhet og trygghet

Kredittdata er sensitiv informasjon og uScore har derfor implementert strenge sikkerhetsrutiner, for å sikre seg at dataene dine er trygge.

Overvåkning av ID-tyveri

I dagens digitale verden er ID-tyveri en reell trussel. uScore tilbyr overvåkningstjenester som varsler deg dersom det skjer noe mistenkelig med din personlige informasjon. Dette kan inkludere forsøk på å åpne nye avtaler i ditt navn eller andre uvanlige aktiviteter. Ved å bli oppmerksom på slike hendelser tidlig, kan du raskt ta affære for å beskytte deg selv.

Databeskyttelse

uScore tar sikkerheten til dine personlige data på alvor. De benytter avanserte sikkerhetstiltak for å sikre at all informasjon du deler med dem forblir konfidensiell. Dette inkluderer kryptering av data, sikre servere og strenge retningslinjer for personvern. All data er kryptert og fremstår uleselig for uvedkommende og ingen har anledning til å se dine data foruten om deg selv.

Vanlige spørsmål

Er uScore trygt?

Ja, uScore er trygt å bruke. De har implementert robuste sikkerhetstiltak for å beskytte dine data, inkludert kryptering og sikre servere. I tillegg tilbyr de overvåkning av ID-tyveri, som gir deg ekstra trygghet.

Hva er en god kredittscore?

En god kredittscore varierer avhengig av skalaen som brukes, men generelt anses en score over 70 (av 100) som veldig god, mens en score på over 50 også betrakte som god. Dette indikerer at du har en solid økonomisk historikk og er en pålitelig låntaker.

Best Exchanges

Instabank har på kort tid markert seg som en betydelig aktør i det nordiske lånemarkedet, med over 85 000 kunder.

Ferratum er en av de mange aktørene i markedet for forbrukslån i Norge.

Savner du å ha bedre kontroll og overblikk over din egen økonomi? Da kan uScore kanskje være løsningen for deg - akkurat som den har vært for de over 770.000 andre nordmenn som så langt har benyttet seg av verktøyet.

uScore
9.5/10