Kredittkort vs. Forbrukslån

[et_pb_section admin_label=»section»] [et_pb_row admin_label=»row»] [et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Text»]Mange undrer på hva som er best å anskaffe seg, et kredittkort eller et forbrukslån. Det er ikke noe fasitsvar på dette. Det kommer alt an på din personlige økonomi og ditt behov.

Her vil vi forklare de mest sentrale forskjellene mellom de to. Kredittkort eller forbrukslån? Få hjelp til å velge her.

Kredittkort vs. Forbrukslån

Når man skal velge om man skal søke om et forbrukslån eller et kredittkort må man sette seg ne dog vurdere sitt eget behov. Man må vurdere låne/kredittbeløp opp mot tilbakebetalingstiden og også andre faktorer som kan spille inn. Som for eksempel om det er et løpende behov eller et engangsbeløp.

Det er klart et engangsbeløp kan også deles opp til å foreksempel dekke et løpende behov fra måned til måned. Andre faktorer som spiller inn er såklart hva som blir den billigste løsningen for deg og andre ting som rabatter eller andre goder knyttet til avtalen man tegner.

Sentrale forskjeller

Det som  er det som er det som bør avgjøre hvorvidt man søker et kreditkort eller et forbrukslån er tilbakebetalingstiden. Vet man at man er nødt til å betale ned kreditten eller lånet over tid og det ikke er et beløp som man kan gjøre opp for eksempel månedlig bør man se mest på forbrukslån.

Dette er fordi den effektive renten på et kort ofte vil være høyere dersom man må betale ned deler av beløpet etter forfall. De fleste kredittkort gir kunden meget gode rentevilkår med 30 dagers forfall men etter forfall øker renten.

Så dersom man skal låne et større beløp eller er klar over at det vil ta deg flere måneder å betale tilbake så er det ofte et forbrukslån som er billigst, på den andre siden behøver man et mindre beløp eller noe som man vet man klarer å innfri raskt eventuelt en løpende utgift så burde man se mest på en kortløsning.

Hvorfor velge kredittkortet?

Har man for eksempel et månedlig behov for penger som man vet at man også kan betale ved forfall månedlig så er ofte kredittkortet den beste løsningen. Dette er fordi det er svært mange andre fordeler ved kortbruk mange ikke er klar over. Man har som nevnt ofte fordeler som drivstoffrabatter, andre rabatter ved handel av varer og kort med reiseforsikring.

De fleste er ikke klar over at bruker man et kort korrekt og alltid betaler det man skal ved forfall kan det være meget gode penger å spare ved å bruke kredittkortet sitt. Og som kjent penger spart er jo penger tjent.[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]