Hvordan velge riktig kredittkort?

Skal du ha et nytt kredittkort eller kanskje ditt første? Da er det viktig at du ikke bare velger det første og det beste. Da kan du nemlig gå glipp av mange fordeler, og du kan risikere å få en løsning som ikke passer til deg og dine behov. Og i siste ende kan dette bety at du ikke får store besparelser og bedre vilkår som du kunne fått med andre kort.

Men hva er egentlig viktig å se på når du skal finne det beste og billigste kredittkort for deg? Vi hjelper deg med å få oversikt over markedet og guider deg til å finne den helt riktige løsningen for deg.

Guide til valg av kredittkort

Det er dessverre umulig å angi ett kredittkort som er bedre enn alle andre. Det avhenger nemlig fullstendig av deg, dine vaner og dine behov. Det finnes nemlig forskjellige ting man kan velge å fokusere på, og det er opp til deg å velge hva som er viktigst. For eksempel er det veldig relevant å se på selve økonomien i kredittkortet.

Hvor mye kreditt kan du få på kortet, og hvor lang er den rentefri perioden? Hva er renten i tilfelle av at du ikke betaler innen perioden løper ut?

Det er veldig relevant å fokusere på for deg som vil ha ekstra luft i budsjettet ved å ha en høy beløpsgrense, og for deg som ofte ønsker å bruke kreditten frem for f.eks. lån. En lang rentefri periode kan være en stor fordel dersom du oftest tilbakebetaler innen 30-45 dager. Da unngår du nemlig dyre renter og kan få mye mer penger til rådighet i hverdagen.

Men det finnes også en rekke andre aspekter å se på. De fleste kredittkort har en rekke fordeler og rabattordninger. Det kan f.eks. være cashback på ulike varekjøp, rabatter på restauranter eller drivstoff, bonusordninger på flybilletter og reiser, inkluderte forsikringer og mye mer. Reiser du ofte, da kan det eksempelvis være smart å velge et kredittkort som tilbyr rabatter på fly og reiser, og som gir deg særlige fordeler med inkludert reiseforsikring, billigere hotell og leiebil osv.

Du bør også se på om det er gebyrer på varekjøp og kontantuttak, både i Norge og i utlandet. Det varierer hos de forskjellige selskaper, og derfor er det viktig å lese vilkårene nøye.

Det finnes altså mange forskjellige ting å se på, når du skal finne det beste og billigste kredittkort for deg. Alt fra rabatter og bonusordninger til gebyrfri varekjøp, beløpsgrenser og rente. Du velger selv hva som er viktigst for deg, og hvilken løsning som passer best til deg og dit forbruk.

Du kan alltid sammenligne med oss

Det kan være vanskelig å undersøke markedet på egen hånd, men det er verdt å bruke litt tid på å sammenligne de forskjellige tilbud som finnes. Det kan du få hjelp til på siden her. Du kan nemlig finne ulike oversikter over de kredittkort som finnes på det norske marked, og her kan du finne informasjon om rente, beløpsgrense, fordeler og rabattordninger, gebyrer og kostnader, vilkår og alt det andre.

Slik kan du lett sammenligne de forskjellige løsninger og finne de kredittkort som er mest relevante for deg. På den måten kan du spare tid i jakten på det beste og billigste kredittkort, og forhåpentlig betyr det at du i siste ende finner et kredittkort som lever opp til dine forventninger og behov.

Husk på at du alltid kan ta en snakk med selskapene, helt gratis og uforpliktende, dersom du har noen spørsmål eller et i tvil om noe. Det er bedre å være helt sikker enn å sitte igjen med ubesvarte spørsmål og få ubehagelige overraskelser senere i forløpet.