Kredittkort eller debetkort?

[et_pb_section admin_label=»section»] [et_pb_row admin_label=»row»] [et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Text»]Det er endel som foretrekker å bruke debetkort fremfor et kredittkort, hva er forskjellene på disse to og hvorfor bør man velge det ene fremfor det andre.

Om man skal velge kredittkort eller debetkort kommer i stor grad an på hvor god kontroll man har over egen økonomi og pengebruk. Her gjelder det å være ærlig å se på sin egen historie.

Klarer man fint å håndtere egen økonomi er kredittkortet den mest lønnsomme løsningen hvor man faktisk kan spare penger, i motsatt fall bør man sterkt vurdere et debetkort for å unngå at man havner i økonomiske vansker.

Fordeler og ulemper

Kredittkort har den fordelen at man veldig ofte har tilgang til mye bedre fordeler tilknyttet. Man har fordeler som gratis reiseforsikring og billigere drivstoff etc. Med et kredittkort har man allerede penger klare til bruk, noe som er en klar fordel dersom noe skulle skje som krever hurtig betaling. Bakdelen med kredittkort er at man bruker penger man ikke har og at dette blir rentebelastet. Spesielt om man skulle gå over forfall er ofte den effektive renten høy.

Debetkort har den klare fordelen at man kan kun bruke saldo som allerede er tilgjenglig på kortet. Dette gjør det slik at man har god kontroll på egne penger samtidig som de kan bruker til online handel og automatisk kjøp samt ta ut penger. Bakdelen er at ofte må man overføre eller fylle opp debetkortet på et vis og dersom man trenger penger hurtig er det ikke alltid dette er mulig og man må vente en dag eller to til pengene er på kontoen.

Viktige forskjeller

Den største forskjellen er jo den at med et kredittkort så bruker man penger man ikke har, det vil at man på en måte låne penger mens når man bruker et debetkort så bruker man penger man allerede har tjent. Forskjellen er altså at ved kreditt lever du på etterskuddsvis, mens du ved debet lever på forskudd.

Når bør jeg velge hva?

Når man tenker på hva man burde velge så må man være ærlig med seg selv og kjenne seg selv så godt at dersom man vet at man er litt i overkant impulsiv og kanskje litt slepphendt med penger at man burde tenke seg godt om før man skaffer seg et kredittkort.

Med et slikt kort kan det da for mange være fristende å bruke litt for mye penger og på den måten havne bakpå. I så tilfeller så bør man vurdere et debetkort. Er man derimot slik at man har god kontroll på egen pengebruk og flink til å planlegge vil et kredittkort gi mye mer.

Hvis du vanligvis finner det svært vanskelig å kontrollere kostnadene og din økonomi, kan du få råd om hvordan du kan holde styr på økonomien her.[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Best Exchanges

Instabank har på kort tid markert seg som en betydelig aktør i det nordiske lånemarkedet, med over 85 000 kunder.

Ferratum er en av de mange aktørene i markedet for forbrukslån i Norge.

Savner du å ha bedre kontroll og overblikk over din egen økonomi? Da kan uScore kanskje være løsningen for deg - akkurat som den har vært for de over 770.000 andre nordmenn som så langt har benyttet seg av verktøyet.